VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG

Vad roligt att du hittade hit.

Här kommer jag att berätta vad som händer på vår lilla gård. Vi lever ett enkelt liv och försöker följa naturens växlingar.

Ibland är det lugnt och avslappnande och ibland springer tiden iväg. Har flera intressen och därför hoppas jag kunna dela med mig av lite olika händelser och tankar.

Glada hälsningar
Christina

lördag 26 januari 2013

Pinglan är sjuk...



Stackars lilla Pinglan...hon är lite sjuk...Hennes högra öga har hamnat ur läge och veterinären trodde att det kunde vara Hornes syndrom...Även på hunder hänger hals, näsa, öra och öga ihop så detta går då delvis genom hörselgångarna. Hon kan ha en liten inflammation innanför örat som svällt och trycker på nerver som håller och styr ögat.





Med en inflammationshämmande medicin bör så trycket lätta så att ögat hamnar i rätt läge igen. Nu har hon fått medicinen under tre dagar och det verkar som om det blivit lite bättre. I nästa vecka blir det återbesök hos veterinären igen så får vi se hur det går...




Annars har vi haft en riktig köldperiod men det gör ingenting alls eftersom solen då tittar fram. Då älskar jag att gå ut och fota lite. Vårt lilla hus på 99 kv, är fantastisk för att vara byggt 1934. Om vi bara är noggranna med att elda i vedspis och kakelugnar så har vi 23, 24 grader inomhus även om utomhustemperaturen är -20.


 
En Spirea som hänger med i kylan...



Vi har under helgerna varit ute i skogen och gallrat småträd eftersom det snart ska avverkas skog här...Tyvärr har jag inte haft med min riktiga kamera i skogen så lite hemmabilder får det bli...




Tja, utsikten från hustrappen är ju nästan oslagbar...


 
Och denna gran står fortfarande i TVrummet. Funderar allvarligt på att bara ta bort pyntet och sen klä den med påskpynt när det är dags hihihi. Men allvarligt, skulle funka tror jag. Eller vad sägs om nationaldagspynt, midsommarpynt, studentpynt...???
 
Ha en jätteskön vecka allihop
Kram
Christina

söndag 6 januari 2013

Utflykt i närheten

Härliga lediga dagar är snart slut. Det har verkligen behövts att ladda batterierna. Nästa vecka blir det full fart igen. Precis som här i Fluxfallet, Bokskogen i Herrljunga. Vi bor ju inte så långt därifrån men detta är första gången någonsin vi har varit där när det är snösmältning.

Förra gången rann det inte en droppe men det var ju på sommaren...
Utsikten över Mollatrakten är ljuvlig. Jag berättade ju i höstas om att ett vindkraftsbolag var intresserad av att bygga vindkraftverk mycket nära oss men det blev ju tack och lov inställt. Ett annat bolag vill bygga verk mot denna horisont och hur det går vet vi inte ännu.
 
Högst uppe på Fluxfallet rinner det på ordentligt, vågar inte gå för nära för det är långt ned...
 
 
Det var dags att titta in på MY DOG evenemanget för första gången. Det är jättebra att kunna vara inomhus. De gånger vi har besökt utställningar utomhus har det antingen varit stekande sol eller regn. De hade en kul variant av vardagslydnad som kallas Freestyle. Då jobbar hund och hundförare tillsamman till musik och det var kul att se...Här var temat Askungen...
 
 
 Ovan minns jag inte temat men de såg ut att ha fantastiskt kul ihop...
 
Nu ska jag se efter om mina orkideer  har överlevt julen...
 
Kram
Christina
 
 

tisdag 1 januari 2013

Att se ljuset 2013


Året 2012 är nu avklarat. Det har på många sätt varit ett arbetsamt år med mycket extra insatser. Det har tyvärr inneburit att min ork och motivation till att fota och skriva har minskat. Jag har prioriterat familjen allra mest och det är jag mycket glad över idag.
Ibland kommer det stormar utifrån som vill bestämma över våra liv och då gäller det att veta hur man ska styra skutan.
Bilden ovan visar min allra första tavla som jag vann på en konstutlottning på arbetet. Fick välja tavlan själv och valde då denna lilla ljusa guldmystiska tavla som får symbolisera ljuset inför framtiden.




Jaha, och denna bilden visar när vår lilla Snuttan har fångat en liten mus inomhus under natten. Fast jag skulle nog vilja att hon städade efter sig lite bättre....


 
Nu har ju snön försvunnit, åtminståne tillfälligt och det är rena blankisgatan utomhus på gården. Detta är de bästa isdubbarna jag någonsin haft, inköpta på Ullared för 39kr....
  
 
Det har varit vädermässigt verkligt trista dagar men här är en bild när solen tittar fram och man ser isen....
 
 
Detta hittade jag och var tvungen att dokumentera. Det är ju så, att det numera nästan är mörk jämt, så man märker ju inte om man tappar något mellan bilen och huset...sockan är ju väldigt välbevarad, undrar om doften är det också....
 
 
Detta var en överraskning för mig....att äpplena som jag samlat till hästarna och lagt i en låda längst in i växthuset har försvunnit...vem har varit längst in och nallat tro??? För inte kan väl rådjuren gå in och ut utan att ha sönder något?
 
Vill nu också önska alla en god fortsättning på 2013!
 
Kram
Christina