VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG

Vad roligt att du hittade hit.

Här kommer jag att berätta vad som händer på vår lilla gård. Vi lever ett enkelt liv och försöker följa naturens växlingar.

Ibland är det lugnt och avslappnande och ibland springer tiden iväg. Har flera intressen och därför hoppas jag kunna dela med mig av lite olika händelser och tankar.

Glada hälsningar
Christina

tisdag 7 september 2010

Blommar just nu


Hej igen till er alla där ute....
Nu kommer hösten sakta men säkert. Efter några kalla nätter fick apelsinbusken och citronbusken flytta in i huset efter sommarens utevistelse.
Trädgården förändras till höstklädnad men ännu blommar det och en del blommor lever upp för andra gången.


Kärleksörten och fjärilsbusken lockar till sig mängder av fjärilar och andra besökande. Om man bara lyckas komma riktigt nära med kameran ser man hur underbart vackra dessa varelser är.





Just nu blommar bla. chokladblomman....är en av favoriterna....otroligt att den verkligen doftar choklad...



Bloddroppen "Peachy"som inköptes tidigt på vårkanten som pytteliten stickling blommar med sina kjolar....



Rosen Solliden blommar för andra gången, det är en tapper en...




Sist men inte minst börjar tomaterna mogna. De frösåddes tidigt på året och bodde först i huset men flyttades ut till växthuset när termperaturen tillät och nu är de alltså på gång. Är väldigt glad att de har överlevt sommaren....




Nu när det blivit kallare på nätterna fick vi börja elda lite försiktigt i vedspisen. Nästa vecka blir det "brandskyddskontroll" hos oss så vi hoppas på att få jättebra tips på att öka brandsäkerheten.


När vi klöv veden blev det ju en massa böös kvar och äntligen kom vi på vad vi skulle göra med bööset. Man lägger ut det i tex minirosariet där alla rosor bor för att täcka den barmark som finns. Det blir ett skydd under vintern men jag hoppas att det blir svårare för ogräset att titta upp på våren.

Det var allt för denna gång....titta gärna in igen snart....

Christina

3 kommentarer:

  1. Du är varmt välkommen till svenaka trädgårdsbloggar.se så snart jag ser att du länkar med vår loggo bild lägger jag till dig på listan över medlemmar.

    Ha det gott
    Anna

    SvaraRadera
  2. Mysigt det ser ut med vedspisen:)
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  3. Kikar in o kollar läget... fullt upp inför valet förstår jag?
    Här brinner brasan för fullt, kändes liksom behövligt en kväll som denna. Långkalsongerna åkte på när vi snickrade på fårhuset ikväll. Ruggigt höstväder.
    Kram
    Ulrika

    SvaraRadera