VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG

Vad roligt att du hittade hit.

Här kommer jag att berätta vad som händer på vår lilla gård. Vi lever ett enkelt liv och försöker följa naturens växlingar.

Ibland är det lugnt och avslappnande och ibland springer tiden iväg. Har flera intressen och därför hoppas jag kunna dela med mig av lite olika händelser och tankar.

Glada hälsningar
Christina

söndag 25 december 2011

Juldagen 2011- fridfullt utan TV...



Julen är äntligen här och lugnet vilar i huset. Barnen upptäcker fortfarande varandras presenter, knaprar av fuskpepparkakshuset och vi vuxna njuter av ledigheten. Det var ett tag sen sist men ibland finns inte riktigt inspirationen till nytt inlägg. Hösten har varit regnig och blåsig och mörk.



Lite julstämmning fick vi dock på Jul på Liseberg och i deras tomteverkstad. Jättemysigt....

På morgonen är det kolsvart på väg till jobbet och på eftermiddagen likaså. På helgerna har den ena stormen kommit efter den andra så man får hålla sig inomhus.

Att gå ut och fota har inte varit möjligt under hela hösten. Inte ens en gårdsgran (vi brukar ha två) har vi fått upp i år eftersom sen har stormat och störtregnat när man ska hämta från skogen.


Så i år satsade vi på en plastgran istället. Den inhandlades tidigt och pyntades i god tid för att lysa upp i höstmörkret. Sen kan den ju packas ned igen utan att man får barrpaniken...

Men på julaftons morgon var det klarblå himmel och solen sken. Det var fantastiskt att få se solen igen. Det var flera veckor sedan. Sen att det var barmark och julafton gjorde inget alls. Då såg jag att en av julrosorna blommade och mitt hjärta blev alldeles varmt. Kanske det överlever lite växter till våren???

Nu kanske lilla älsklingen har grejat klart med tekniska prylar (ni vet Mellandagsrea) så att vi får igång TV igen... hihihi...

Ha en fortsatt bra Jul och Gott nytt år på Er...
Kram Christina


2 kommentarer:

  1. Chyba byliście bardzo grzeczni, bo MIKOŁAJ przyniósł dużo prezentów :-).Życzę wspaniałych ŚWIAT bez telewizora, a w miłym towarzystwie. Pozdrawiam

    Om du inte var mycket artig, eftersom Claus kom en massa presenter :-). Jag önskar er stor värld utan TV, och i trevligt sällskap. Yours

    SvaraRadera
  2. Låter som en härlig jul och att solen till slut visade sig känns ju som ett mirakel efter denna hösten.
    God fortsättning

    SvaraRadera