VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG

Vad roligt att du hittade hit.

Här kommer jag att berätta vad som händer på vår lilla gård. Vi lever ett enkelt liv och försöker följa naturens växlingar.

Ibland är det lugnt och avslappnande och ibland springer tiden iväg. Har flera intressen och därför hoppas jag kunna dela med mig av lite olika händelser och tankar.

Glada hälsningar
Christina

måndag 9 september 2013

Övertorneå och Levi, myggens paradis...

Semestertider gäller det att passa på och träffa släktingar som bor lite längre bort. Här korsar vi gränsen till Finland/Övertorneå efter att ha bilat genom hela Sverige. Vi växelkörde under hela natten och nästkommande dag. Möra efter bilturen var det skönt att övernatta i sommarstugan.
 
 Här går familjen på strecket som visar Polcirkeln...
 
 Renar fanns det gott om på vägarna...Här gällde det att köra försiktigt eftersom de inte alls var rädda för bilar...
 
 Vi fortsatte mot Levi och vid berget byggs görsnygga timmerhus, det ena mastigare än det andra. Men varför fotat just detta hus? Jo här finns en speciell figur...
 
 
Jodå, för här bor Rudolf med röda mulen, hihi...
 
 Lite suddigt men vi är på väg upp  för berget Levi med liften för att åka släde ner. Banan syns lite i mitten på bilden. Vi åkte på var sin släde, först SnabbAnnelie, sen Njuttessan, sen jag som ville fota och till sist älsklingen som ropar: fortare, skynda på, gasa, släpp bromsen, dunkdunk, dunkdunk...Hur ska man kunna njuta av slädturen men sånt oväsen bakifrån, hihi???
 

Lite fiske hanns också med. Lilltösen fick en mikroskopiskt liten rackare och stortösen en av dessa...

På vägen hem passerade vi Jokkfall och här kunde man se laxen som hoppade upp för fallet eller i den lilla trappan till vänster...

Efter en vecka med härliga intryck var det ändå skönt att styra framhjulen hemåt igen...

Ha en bra vecka
Kramizar
Christina
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar