VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG

Vad roligt att du hittade hit.

Här kommer jag att berätta vad som händer på vår lilla gård. Vi lever ett enkelt liv och försöker följa naturens växlingar.

Ibland är det lugnt och avslappnande och ibland springer tiden iväg. Har flera intressen och därför hoppas jag kunna dela med mig av lite olika händelser och tankar.

Glada hälsningar
Christina

söndag 27 juni 2010

Midsommar 2010- vackert väder-otroligt


Hoppas att ni också har haft en skön midsommarhelg. Midsommar brukar ju innebära en förhoppning om vackert väder. Ofta blir det ju i alla fall stundtals regnuppehåll, men i år var det fantastiskt vackert väder före, under och efter midsommar...Det känns ovanligt...

En härlig midsommar firades med familjen och den innehöll gemenskap, sill och potatis, motionsdans kring midsommarstången. Nubben är numera borta eftersom vi kör med båda bilarna men ingen av oss har något större intresse av den. Den är inte värd en övernattning borta..."Borta bra men hemma bäst" passar väldigt bra in just nu.



Det är en konst att kunna slappna av fullständigt men vissa har talang för det...
På kontoret mitt på dagen...en liten micropaus eller fullständigt medvetslös



Har haft lite tid över att fundera kring sista tidens händelsen: stora dottern var med när kompisens ponny råkade trampa i djup sankmark och sjönk till bogen-manken med räddningstjänstutryckning. Efter flera timmars kämpande lyckades man dra upp ponnyn. Både häst och ryttare har klarat av detta bra men nog är det en upplevelse och man börjar tänka på vad som kunde ha hänt...

Stora grabben körde omkull med moppen och slog sig ordentligt. Vi har fått plåstra om honom dagligen och han är snart igång igen...Som mor hoppas jag ju att han lärde sig något av detta. Hoppas att det inte blir någon nästa gång...



Citronplantan och apelsinplantan har fått flytta utomhus till "medelhavsuteplatsen". De har fått sällskap av kamelior och salviabuskar.



Vi håller på med slutarbetet i projekt "Grillkåtan". Bänkarna monteras i skrivande stund och har vi tur blir även grillanläggningen klar idag. Har lagt köttbitarna i marinad så imorgon måndag tänkte vi provgrilla.

2 kommentarer:

  1. Det var värst vad det händer saker på Galtholmen... Hoppas verkligen att allt gått bra. Vi mötte Rasmus på moppe häromdagen... har det hänt nyligen?
    Kram/
    Ulrika

    SvaraRadera
  2. Jodå, det hände strax innan han mötte er. Han hade precis startat igen efter att ha känt efter några brutna ben....Jag låg ju några minuter efter honom med bilen...

    SvaraRadera